Stativ

Jag fotar nästan alltid från stativ och eftersom jag rör mig mycket har jag valt ett stativ i kolfiber som huvudstativ. Kolfiberstativet är ca 30% lättare än ett aluminiumstativ. När jag filmar använder jag ett lite tyngre stativ för att uppnå stadigare panoreringar med kameran.

Gitzo GT3532 Mountaineer, 3-delat, kolfiber
Lätt och smidigt stativ som är med på alla mina utflykter.

Länk till stativet hos Cyberphoto.se 

Velbon Sherpa Pro CF-635
Ett lätt och prisvärt stativ som jag använder mer eller mindre till allt jag fotar. Kan varmt rekommenderas. Jag är 175 cm lång och ibland kan jag uppleva att jag skulle vilja att det var någon dm högre men å andra sidan har det en lång mittstång som jag kan skicka upp nästan 3 dm så det brukar lösa sig ändå.


Länk till produkten på Cyberphoto.se

Manfrotto 055C
Detta stativ har utgått och ersatts med 055 XB.

Ett stadigt och relativt tungt stativ som jag endast använder till film.

Wimberley head II
Ett helt fantastiskt stativhuvud. Finns inget negativt att säga om detta huvud. Otorligt välbyggt och smidigt att hantera tung och lång optik. Ett måste för den som skjuter med 300mm och längre.

Manfrotto monopod 079B
Enbensstativ som jag ibland använder då det kan vara problem att få med mitt Velbon. Stativet har utgått och ersatts av 790B

Manfrotto Kulled Hydrostatic 468MGRC4
Denna kulled använder jag främst för macrofoto och landskapsfoto. Fungerar bra även om jag tycker att plattan kan vara svår att få loss. Finns säkert bättre kulleder för den som ska köpa nytt.

360 Precision Adjuste
Detta stativ använder jag för att ta panoramabilder och för att göra 360 filmer.
Huvudet håller en otoligt hög kvalitet och kan varmt rekommenderas. Supporten från företaget som tillverkar dem är av högsta klass.

Länk till produkten hos tillverkaren