13:e februari

Ägnade några timmar i gömslet i stugan. Vädret var till en början mulet men framåt eftermiddagen sprack det upp. En gråspett ropade en bit in i skogen men kom aldrig fram till maten. Vid tre tillfällen kom dock en flock stjärtmesar och hälsade på. Ivrigt tjattrande hoppade de omkring i granen vid fröåteln. Stjärtmesen är en av europas minsta fåglar och liknar mest en ulltuss med stjärt. Vintertid håller de ihop i starkt sammanhållna familjer på jakt efter föda.